Хто такі хоумскулери?

20 Трав

Хоумскул, від англійського home - дім, school – школа, перекладається, як домашнє навчання. Відповідно, хоумскулер – це той, хто навчається вдома.

Якісна дитяча освіта з кожним роком - питання все складніше. Батьки незадоволені методами навчання, способами оцінювання та загалом відношенням вчителів до своїх дітей. Постійні збори коштів у клас “на штори”, «улюбленці» вчителів, відсутність якісних методик навчання чи достатньої компетенції у викладача – такі проблеми виникають майже скрізь. А ще стосунки з ровесниками-забіяками, або ж безконтрольні куріння та алкоголь у школі. Саме тому хоумскулерів з’являється чимраз більше.

Чим займаються хоумскулери?

Те, що діти-хоумскулери навчаються вдома, ми вже зрозуміли, але яким чином? Зазвичай, це школярі, яким через різні причини не подобається навчання в освітньому закладі та вони перейшли на навчання вдома.

Тут вони можуть здобути освіту в кілька способів:

  1. Вчитись самотужки з різних джерел.
  2. Навчатися з репетиторами.
  3. Освоювати шкільний матеріал з допомогою батьків.
  4. Записатись в загальноосвітню школу-онлайн.

Варто зазначити, що освітня програма для хоумскулерів не береться «з голови». Тобто, для того, щоб вчитися, треба піти до відділу освіти у своєму місті та взяти в них програму завдань на рік наперед. В кінці року дитина здає цю програму відповідній комісії. Зазвичай такий метод навчання називається «екстернатура», коли школяр освоює шкільну програму самотужки, а потім здає її разом з усіма.
Згідно з цим, дитина може навчатись вдома, шукаючи в інтернеті необхідну інформацію за наданою їй програмою. Або ж вчитися з репетитором чи репетиторами за всіма предметами, але при цьому також по програмі. Також їй можуть допомагати батьки з освоєнням матеріалу.

Хочемо зосередитись на останньому методі – це загальноосвітня школа-онлайн. Такі школи допомагають отримати навчання в рази краще, ніж в шкільному закладі.

Переваги навчання в онлайн-школі

Такий метод має великий ряд переваг:

  • Навчання згідно з програмою Міністерства освіти;
  • Заняття набагато цікавіші, корисніші та пізнавальніші, ніж деінде;
  • Розвантаження батьків;
  • Економія коштів, які були б витрачені на багатьох репетиторів;
  • Складений індивідуальний графік занять для кожної дитини;
  • Зручний час для навчання;
  • Готові матеріали, які не треба шукати в інтернеті;
  • Професійні викладачі та ментори;
  • Розроблена методика для зацікавлення учня і кращого засвоєння матеріалу.

Звичайно, не всі онлайн-школи відповідають таким критеріям. Тому батькам хоумскулерів потрібно докласти зусиль, щоб знайти саме таку спеціалізовану школу.

Де шукати?

Домашня інтернет-школа Unicorn School має всі характеристики для того, щоб бути одним з найкращих онлайн-закладів для хоумскулерів. Окрім попередньо згаданих критеріїв, Unicorn School має свої особисті плюси в навчанні онлайн:

  • Викладачі, які приділяють увагу кожному учневі особисто, і робота яких направлена на результат, а не на суху обробку теорії;
  • Профорієнтація в школі дає змогу дітям вирішити, ким вони зможуть бути в майбутньому та визначитися з професією;
  • Додаткові заняття індивідуально допомагають поліпшити практичні навички та збільшити показники знань в рази;
  • Комунікативний підхід в навчанні розвиває в учня впевненість в спілкуванні з дорослими та готує до активної діяльності;
  • Здобуття документа про закінчення середньої освіти за всіма правилами та нормативами Міністерства освіти;
  • Можливість вчитися з будь-якої точки світу;
  • Постійна підтримка менторів;
  • Активна співпраця вчителів з батьками, врахування всіх потреб дитини під час навчання.

Безліч хоумскулерів вже закінчили своє навчання в школі Unicorn School і залишились задоволені результатом. Батьки повідомляють, що дитина, яка вчилася вдома в Unicorn School, отримувала в декілька разів більше знань та продуктивних навичок, ніж за всі роки у звичайній школі.

В Unicorn School є різні форми навчання, додаткові предмети на вибір та гнучкий графік занять. Приватний клуб для батьків дає змогу бути в курсі всіх подій школи та стосовно успішності своєї дитини.

Можливість отримати освіту, навчаючись в Unicorn School – це привілей, який має не кожен пересічний школяр. Щороку учні мають можливість відвідувати тематичні табори  IT Академії з розвагами та комп’ютерним навчанням для школярів Unicorn School та Академії. В різні міста діти з’їжджаються для того, щоб разом відпочити та насолодитись спілкуванням. А заразом і підтягнути знання. Досвідчені викладачі їм в цьому допомагають.

Unicorn School – це крок в майбутнє, допомога та підтримка хоумскулерів вдома, адже діти – це наше все.
 

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"