Улюблені дитячі хобі і чому важливо підтримувати дітей у них

Різних хобі для дітей зараз існує стільки, що нічим не цікавитися – це в галузі фантастики.

Які бувають дитячі хобі? Ось лише невеликий список хобі для дітей різного віку:

  1. Малювання.
  2. Плавання.
  3. Колекціонування різних фігурок.
  4. Настільні ігри.
  5. Моделювання літаків.
  6. Заняття з музичним інструментом.
  7. Футбол та інші командні ігри.
  8. Вишивання.
  9. Бісероплетіння.
  10. Вокальний спів.

Цей список можна продовжувати нескінченно. Це були, так би мовити, основні види хобі для дітей, поширених практично скрізь.

Усі дитячі хобі можна згрупувати деякі категорії. Почнемо з першої.

Звичайні хобі для дітей

В основному, це перелічені вище види захоплень, чим займаються майже всі діти і, можливо, займалися їхні батьки. До них відносяться всі доступні заняття в місцевості, де мешкає дитина.

Колекціонування.

Раніше це були або марки, або монети, зараз діти колекціонують фігурки різних тварин, сюрпризи з кіндера або, наприклад, слайми.

Гра на музичних інструментах.

Найбільш популярні – це гітара, скрипка та піаніно, але є ще й екстравагантніше – гуслі чи ксилофон.

Заняття спортом.

Широко відомі види спорту – футбол, баскетбол, теніс, гімнастика чи легка атлетика. Але з кожним роком набирають обертів такі види спорту, як черлідінг, кінний спорт чи панкратіон.

Малювання та дизайн.

Творчі діти дуже люблять малювати та щось моделювати. Якщо хтось має завдатки і до комп'ютерного дизайну, то це хобі буде дуже доречним для вибору майбутньої професії.

Вокал.

Вміння співати дано не кожному. Але якщо вже комусь пощастило з вокальними даними, то не варто їх запускати. Зараз існує безліч шкіл, де дитину навчать правильно дихати під час співу чи дістати верхньої октави лише за півроку.

Рукоділля.

Заняття переважно для дівчаток, але варіантів у цьому розділі дуже багато. Це і в'язання спицями, і в'язання гачком, і бісероплетіння, і макраме, вишивання хрестиком та багато іншого.

Техніка та моделювання.

Це те, чим найчастіше цікавляться хлопчики. Моделювання літаків, поїздів чи гоночних машин. Конструювання різних деталей чи цілих комплексів будівель чи технічних споруд – ось що захоплює хлопчика надовго.

Хобі сучасних дітей дещо відрізняються від звичайного нам поняття «хобі», але оскільки ці заняття цікаві дітям, і вони із задоволенням ними займаються, то їх можна назвати повноцінними захопленнями.

Сучасні хобі для дітей

До сучасних видів хобі належать ті, яких не було раніше. Вони пов'язані з випуском нових іграшок чи інших видів мистецтва, які культивували нашій місцевості. Отже, які хобі для дітей сучасного світу?

Комп'ютерні ігри.

Напевно, це найпопулярніше хобі сучасних дітей. Гра на комп'ютері чи телефоні захоплює досить сильно. Але не варто переживати, тому що таке захоплення може перерости пізніше і в професію, наприклад, програміста.

Колекціонування антистресових іграшок.

Такої речі не було за часів нашого дитинства. Але сучасні діти чудово знають різницю між поп-іт, симпл-димпл та звичайним спинером. Є ще безліч інших антистресових іграшок, які дитина бажає зібрати.

Паркур.

Одне з найбільш небажаних батьками видів хобі, але зараз його починають розцінювати як окремий вид спорту, тому не поспішайте відмовляти свою дитину. Може колись ваш син буде великим паркурщиком.

Графіті.

Раніше за таке карали, а зараз можна розмалювати будинок чи вулицю та дитині за це нічого не буде. Навіть навпаки, його похвалять, а можливо, і нагородять. Особливо якщо ці малюнки виконані в техніці 3-Д. І в дозволеному місці, звісно.

Фотографування.

Мистецтво фотографії подобається багатьом школярам, ​​найчастіше старшокласникам.

Альпінізм.

Хобі популярне там, де є можливість полазити по скелях або готовий критий скеледром.

Кулінарія.

Це хобі вважається більш підходящим для дівчаток, але кухарі-хлопчики теж активно досягають успіхів у цьому ремеслі. Багато світових шеф-кухарів – чоловіки. Не варто відмовляти дитині в такій діяльності, якщо вона їй подобається.

Останнім часом набирають обертів такі собі незвичайні дитячі хобі. Дедалі частіше їх батьки шукають для занять чогось нового.

Незвичайні хобі для дітей

У цю категорію входять ті хобі, які лише розвиваються у світі чи окремій країні, як рід занять, особливо серед дітей.

Виготовлення свічок.

Рідко яку дитину цікавить виготовлення декоративних свічок, але є ті діти, які божеволіють від цього. Хто знає, можливо вашій дитині саме це хобі припаде до душі.

Мистецтво бонсай.

Це заняття, яке потребує ретельного підходу та уважності. Воно виховує посидючість у дитини та прищеплює любов до прекрасного.

Гра на лазерній арфі.

Чудовий музичний інструмент, якщо його можна назвати, струни якого – це лазерні промені. Вчитися грати на такому – одне насолода. Мало того, дітям різного віку це дуже цікаво. Багато хто такого ніколи навіть не бачив.

Розпис футболок.

Дуже цікаве хобі, адже потім у створеному тобою шедеврі можна ще й ходити. Діти можуть малювати на білій або іншій однотонній футболці спеціальними фарбами, робити написи або малюнки, потім їх замочують і стирають. Футболка виходить ексклюзивна, в одному екземплярі.

Виготовлення ляльок.

Це хобі трохи витратне, потрібно витратити чимало на матеріали, і на курси, які навчають робити ляльки. Але таке хобі може бути навіть прибутковим, якщо дитина пронесе його через своє життя.

Робототехніка.

Конструювання механізмів із спеціальних кубиків Лего зараз широко відоме у багатьох приватних школах та гуртках для дітей.

 

Чи варто підтримувати усі захоплення свого чада? Як ставитися батькам, якщо їхня дитина вибрала для себе безглузде, на їх погляд, хобі?

Підтримка батьків

Декілька порад батькам, якщо їх дитина перебуває в процесі вибору для себе нового хобі:

  1. Ніколи не зупиняйте, якщо він шукає чим зайнятися. Адже це означає, що він допитлива дитина, якій нудно просто сидіти і нічого не робити. Або навіть нудно просто грати у телефоні.
  2. Не лайте дитину, якщо її вибір припав на екстремальне хобі або несерйозне на ваш погляд. Дітям важливо і треба відчувати, що батьки поважають їхні бажання та вибір.
  3. Не засмучуйтесь, якщо навпаки, ваш активний хлопчик вибрав майструвати фігурки орігамі. У цьому немає нічого поганого, і зовсім не аргумент, що сусідський жвавий хлопчик ходить на кунг-фу. Багато великих людей розвивали хід своїх думок за тихим спокійним заняттям, а потім різко створювали айфон, лампочку чи телескоп.
  4. Не переживайте сильно через те, що ваша дитина вибрала собі хобі таке, як у друга. Для дітей шкільного віку це нормально. Вони мало розуміють, що саме подобається їм самим, а ось те, чим займаються інші, вже цікаво. Скільки разів ми, дорослі, будучи дітьми, хотіли таку ж жуйку чи джинси, як у друга чи подруги. Буває таке, що, почавши займатися якоюсь справою, ваша дитина «переплюне» в успіхах друга, та кине заняття, а ось ваша піде далеко.
  5. Якщо дитина береться за кілька справ відразу – не впадайте у відчай. В наш час у цьому є лише одна проблема – кошти на ці заняття. У всьому іншому це тільки плюс, тому що в такий спосіб зрозуміти, що йому подобається найпростіше. Якщо займатися кількома захопленнями одразу, то з часом, потроху, вони відсіюватимуться, і залишиться тільки те, яке справді буде до душі вашому школяру.

У школі Unicorn School заохочуються кожні прояви дитини, як особистості, її захоплення та хобі враховуються під час освітнього процесу.

Викладачі школи Unicorn School – висококваліфіковані фахівці, які вміють розглянути таланти вашої дитини та допомогти їм розвиватися.

Безкоштовна консультація у школі допоможе вам визначити, що зможе отримати ваш школяр, навчаючись тут. Адже розкрити дитину не так легко, і лише деякі педагоги зможуть із цим впоратися.

Але в будь-якому випадку, батьки, пам'ятайте, що ваші діти – це цінність, яку ви повинні оберігати, але разом із цим і давати можливість розвиватися. Тож ви – опора для своїх майбутніх альпіністів, фотографів та художників. А Unicorn School – опора для вас!

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"