Якісне дистанційне навчання. Як зробити правильний вибір?

25 Квітня

Феномен дистанційного навчання

Дистанційне навчання – це явище, яке увірвалось в наше життя досить рішуче. Разом зі світовими проблемами люди познайомились ближче й з онлайн-освітою.

Дитяча освіта стала предметом розмов та ведення безперервних дискусій, адже вона отримала значний вплив на соціальне життя всіх людей. Це питання постало не в якісь окремій країні, а по всьому світі.

Онлайн-освіта для школярів спочатку була чимось дивним і, здавалося б, нездійсненим. Мало хто з викладачів знали, що таке онлайн-конференція, або як виглядає електронний щоденник. Мали фору перед іншими закладами лише ті, хто й раніше практикував онлайн-навчання в школі. в основному це були або спеціалізовані школи дистанційного навчання, або школи, де були учні, які змушені навчатися онлайн з ряду причин.

У зв’язку з методом спроб і помилок, онлайн-навчання стало скринькою Пандори для багатьох, як викладачів, так і батьків. Були ті, хто ним був задоволений, і ті, хто не дуже стішився такій інновації.

Хоча думки розділилися, більшість з часом відмітила плюси в навчанні онлайн. Ось переваги дистанційного навчання, про які сказали батьки:

  1. Дитина завжди вдома, на очах у батьків, що явно є безпечнішим, ніж їздити до школи за багато кілометрів.
  2. Школяр стає самодисциплінованим. Відвідування занять тепер на його відповідальності, адже часу вистачає на все. А завдання в онлайн-записі можна переглянути в будь-який зручний час, який учень самостійно розподіляє по уроках.
  3. Покращується уважність. Батьки відмічають, що шум і гамір стаціонарної школи відвертав увагу дітей від основної її мети. Дистанційне навчання розв'язало цю проблему.
  4. Відсутність навантажень на спину учня – відпала потреба носити важкі портфелі з купою книжок, всі матеріали для навчання є в електронному вигляді, або ж підручники просто лежать поруч із комп’ютером.

Заразом з тим вчителі також помічають покращення процесу освіти з появою онлайн-уроків:

  1. Немає потреби в тому, щоб добиратися до школи, тому й учні, і самі вчителі рідко запізнюються на заняття.
  2. Відсутність гамору в «класах» також поліпшила навчальний процес, діти зосереджені лише на віконечку вчителя.
  3. Робочі завдання, а також домашню роботу, якщо така є, стало набагато легше перевіряти. Всі, виконані учнями завдання відсортовані та складені в електронному порядку.
  4. Виставлення оцінок стало прозорим. Батьки в будь-який момент можуть подивитись успішність своєї дитини. А також звірити роботу з методом оцінювання.

 

Яке дистанційне навчання є якісним?

Наразі вже безліч шкіл, які оперативно перекваліфікувались в домашню інтернет-школу, здобули багато позитивних відгуків. Але досі залишаються люди, які не задоволені результатом навчання своєї дитини. В чому проблема? А в тому, що досі існують онлайн-школи, які, попри достатню кількість часу та інструментів, так і не змогли запровадити якісний процес дитячої освіти.

Іноді у батьків виникає дилема – яку онлайн-школу для дітей обрати, як їх дитина може отримати освіту дистанційно і при цьому якісно? На превеликий жаль, часто про кваліфікованість навчального закладу можна дізнатись, лише почавши навчання в ньому. Або за допомогою відгуків про цей заклад від друзів чи знайомих, діти яких там навчаються.

Як же відрізнити якісне онлайн-навчання від не дуже якісного? Ось деякі ознаки неякісної онлайн-освіти для вашої дитини:

  • Дитина роздратована і не хоче робити уроки;
  • Учень не бажає відвідувати заняття, ще гірше, якщо з усіх предметів;
  • Оцінки не виставлені в електронному щоденнику вчасно;
  • Велике навантаження завдань на школяра за невеликий проміжок часу;
  • Вчитель по онлайн-конференції підвищує тон голосу вище середнього;
  • Вчитель змушує відповідати на уроці і, якщо учасник конференції не може цього зробити, присоромлює його;
  • Завдання скидаються не вчасно, із запізненням, з невеликим залишком часу на їх опрацювання.

А ось ознаки якісного онлайн-навчання, яке таки варто обрати:

  • Учень задоволений заняттями, предметами та викладачами;
  • Дитина спокійно сідає за урок, без роздратування підключається до занять;
  • Школяр задоволений своїми оцінками та вважає їх справедливими;
  • Дитина завжди встигає опрацювати нову тему і домашнє завдання, в неї є достатньо для цього часу;
  • Вчитель поводить себе на онлайн-уроці адекватно і помірковано, не підвищує голос занадто і не сварить дітей;
  • Матеріал, який задається, завжди доступний для роботи.

Звичайно, не за кожною проблемою варто звинувачувати лише онлайн-заклад. Все-таки відповідальність за навчання в першу чергу лежить на самому учневі, а батьки зі своєї сторони мають контролювати цей процес в міру можливостей. Та знайти правильний заклад і визначити, яка домашня інтернет-школа проводить якісне навчання, таки варто.

 

Яку ж онлайн-школу обрати?

Дійсно, шкіл зараз багато, і з кожним роком їх стає чимраз більше. Як же не розгубитися в такій великій кількості онлайн-закладів? Школа Unicorn School від IT Академії STEP уже давно розробила якісну методику дистанційного навчання і з успіхом навчає дітей за допомогою креативного та індивідуального підходу, а також інноваційних ідей.

Unicorn School – це загальноосвітній дистанційний заклад, в якому працюють кваліфіковані спеціалісти, справжні майстри своєї справи. Багато років на освітньому поприщі дають змогу закладу проводити якісні заняття з найкращим результатом.

Успішність кожної дитини – це успіх самої школи. База знань, яка надається в Unicorn School – це те найбільш необхідне, що знадобиться учневі в житті, і чим він зможе користуватись в майбутньому.

Профільні предмети, додаткові заняття, цікавий метод проведення уроків – це те, чим славиться Unicorn School. Випускники школи повністю задоволені часом, проведеним у школі, з професійними викладачами та старанними однокласниками.

Unicorn School – це шлях вашої дитини в інтелектуальне майбутнє!
 

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"