Як вчитися за кордоном за шкільною програмою України

28 Квітня

Часи зараз непрості  і про безпечне життя можна лише мріяти. Під час війни багато хто, а дехто ще задовго до цього, виїхав за кордон. Часто це сім'ї з дітьми, яким потрібно знайти спосіб пройти навчання за кордоном, щоб отримати атестат про середню освіту.

Можливість навчатись в українській школі з будь-якої точки світу – це нинішня реальність. Багато родин скористалися таким методом здобуття української освіти за кордоном. Чому саме українське навчання? Тому що воно визнане одним із найкращих у Європі, і при цьому далеко не найдорожчим, що важливо у наш важкий час.

Діти, які навчаються у середній школі, мають змогу отримати документ про закінчення середньої школи, навіть перебуваючи далеко за межами своєї країни. Адже навчання відбувається за ліцензованою шкільною програмою від Міністерства освіти та науки України. Це дозволяє дитині не виходити із зони комфорту, і приділяти більше уваги навчанню, а не адаптації та соціалізації у новій школі.

Також багато сімей збираються повернутися в Україну після того, як стане спокійніше та закінчиться війна. А працювати у своїй країні зі своєю освітою набагато простіше.

У чому переваги такого навчання?

  • Діти не забувають своєї рідної мови. Якщо довго перебувати за кордоном, то логічно, що багато хто поступово переходить на розмовну мову тієї країни, де вони перебувають. А під час навчання в українській школі дитина не втрачає своїх навичок спілкування рідною мовою.
  • Якщо тримати курс на роботу та проживання у рідній країні, то знання правопису та історії саме своєї країни важливіше, ніж та ж детальна інформація про Францію чи Німеччину.
  • Навчання з дітьми одного менталітету впливають на дитину краще ніж навчання з дітьми з чужої країни. Все-таки під час освітнього процесу між однокласниками чи учнями та педагогами можуть звучати відомі та зрозумілі всім вирази: жарти, фразеологізми та приказки, які збагачують словниковий запас.
  • Повернувшись до України, будь-який школяр може вільно продовжити навчання у звичайній школі, або продовжити навчатися в онлайн-школі, де розпочав навчання з-за кордону.
  • За кордоном діти можуть сумувати за батьківщиною, але повернутися додому може бути неможливо. Навчання в українській школі підвищує впевненість у тому, що все буде добре, всі живі та здорові, і незабаром можна буде повернутись додому. Рідна мова, рідні предмети та звичний спосіб життя навіть через монітор не дає впасти духом.

Як відбувається навчання українських дітей у середній школі з-за кордону?

Методика нашої школи Unicorn School полягає в тому, щоб діти отримували інформацію найбільш продуктивно, без стресу та надто великого завантаження завданнями.

Навчання у формі гри актуальне для всіх класів та у всіх країнах, тому ми вибрали цікавий підхід для подачі матеріалу з кожного предмета.

Чим саме зручний інтерактивний метод навчання?

  • Методика навчання дітей середньої школи за українськими стандартами дає можливість відчувати школярам себе вільно та розкуто. Подача матеріалу візуально спрощує розуміння теми, що дозволяє запам'ятовувати дітям пройдений матеріал не лише на слух, а й зоровою пам'яттю.
  • Інтерактивний метод навчає дитину поступово, тобто роботу можна перездати, якщо учень помилився. З кожним разом, проходячи тему на уроці, діти все більше запам'ятовують, і у них немає відчуття втраченості в темах предмета. Черговість інформації допомагає вникати у матеріал крок за кроком, а чи не хаотично.
  • Інтерактивність онлайн-освіти є корисною ще й тим, що вчитель завжди на зв'язку. Його можна запитати, якщо щось не зрозуміло, або звернутися за допомогою, навіть якщо виникла технічна проблема – наприклад, не здається файл із роботою через неполадки зв'язку.
  • Про уроки у вигляді комп'ютерної гри мріє багато школярів, з нами це стає реальністю. Дітям не нудно вчитися, вони із задоволенням перебувають на заняттях та поглинають знання, які їм показані у барвистих картинках та цікавих відео.
  • Інтерактивний метод освіти в ігровій формі також розвиває уяву та логіку. Персонажі гри допомагають вникнути у завдання, і не відволікатися на сторонні шуми та подразники, таким чином у дитини ще й утворюється зосередженість на шкільному предметі.

Як можна здобути середню шкільну українську освіту за кордоном?

На нашому сайті є можливість записати свою дитину на навчання в українській онлайн-школі Unicorn School з-за кордону практично з будь-якої країни світу.

Ви можете пройти безкоштовні заняття та разом з дитиною побачити, як проходить навчання у Unicorn School.

Спілкування батьків із викладачами – звичайна справа. Також усі батьки можуть бачити оцінки своєї дитини, щоби простежувати успішність за рік.

Для того, щоб зареєструватися на навчання в Unicorn School, вам потрібно лише на сайті знайти форму реєстрації та створити там логін. На електронну адресу надішле повідомлення про реєстрацію.

Можете також зателефонувати за вказаним номером на сайті, і наш менеджер проінструктує вас із запису дитини до школи.

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"