Комп'ютерні ігри, які навчають підлітків

25 Квітня

Сучасні діти багато часу проводять у гаджетах. Але це не завжди погано. Батькам варто знати, що грамотно підібрані комп'ютерні ігри для підлітків здатні їх чогось навчити.

Нижче наведено розвиваючі комп'ютерні ігри для підлітків, які допоможуть розвинути у дітей корисні навички та набути знань у сфері IT-технологій і не тільки.

Розвиваючі ігри на ПК

Minecraft

Одна з найпопулярніших ігор серед дітей різного віку, і навіть серед багатьох дорослих. Чим вона корисна та цікава:

  1. Гра творча дозволяє розвивати креативний підхід до різних процесів. Через можливість будувати архітектурні об'єкти підлітки вивчають різні архітектурні стилі. Вони можуть навіть винайти свій власний стиль, що дає можливість до безмежної фантазії.
  2. Для будівництва будинків потрібні матеріали, які завжди є у розділі «інвентар». Завдяки цьому розділу діти дізнаються про матеріали, породи та інші будівельні пристрої, а також про те, як вони працюють. Це гарне прокачування скіллів у будівельній тематиці, а також дизайні інтер'єру та екстер'єру.
  3. Гра вчить спілкуватися з іншими гравцями, вони разом можуть проходити випробування або змагатися між собою, що розвиває навички спілкування чи амбітність.

Гвинт

Це картково-математична гра, де підлітку треба багато рахувати. Навіть якщо йому рахунок не подобається, все одно це доведеться робити, тому що без цього гру просто не пройти.

Суть гри:

  • Кожен гравець має набір карт.
  • Кожна карта позначає певну дію з числом на карті.
  • Для того, щоб перемогти суперника, потрібно не тільки вибрати правильну дію, а й підібрати правильне число. Для цього необхідно постійно вести підрахунки.
  • Таким чином у підлітка прокачуються знання з математики, а ще розвивається уважність і логіка.

Humans Resource Machine

Гра для тих, хто хоче у майбутньому стати програмістом.

Суть полягає в тому, щоб вирішувати поставлені завдання та писати код. Не варто думати, що вас одразу навчатимуть складним конфігураціям та термінам. Завдання у грі прості та мета гри, швидше, з'ясувати схильність дитини до даної сфери діяльності.

Ця гра входить до категорії навчальні комп'ютерні ігри, і грати у неї люблять як діти, і дорослі. Багато хто вибирає її для того, щоб зрозуміти, чи підходить тема програмування для їх підлітка. Самі діти із задоволенням грають у цю просту та цікаву, але навчальну гру.

Чому навчає дітей Humans Resource Machine?

  • Аналітичного мислення.
  • Розвиває математичні здібності.
  • Швидкому реагуванню.
  • Посидючість.
  • Цілеспрямованості.

Scratch

Гра, яку використовують у школі для навчання дітей основам програмування. У школі є різні навчальні ігри на ПК, але scratch відноситься до тих, що затверджені освітньою програмою.

У грі є персонаж, часто кіт або пінгвін, якого можна прокачати в різних сферах. Написавши код різного характеру, можна зробити, щоб він ходив, бігав, стрибав, був різного кольору та мав інші функції.

Суть цієї розробки:

  1. Дитина вивчає основи створення коду.
  2. Діти розуміють, що програмування - це просто.
  3. Гра цікава завдяки тому, що можна побачити результат своєї роботи, наприклад, створений мультфільм.
  4. Урок інформатики стає цікавим та підлітку легше вчитися.

Algotica

Гра інтелектуально-пригодницька. Створюючи світи за допомогою пазлів, ними можна потім гуляти і виконувати завдання.

Гра розрахована на школярів та більш дорослих людей, які хочуть пізнати ази програмування та пробують себе на цьому шляху.

Гра розвиває:

  1. Посидливість.
  2. Уважність.
  3. Допитливість.
  4. Цілеспрямованість.
  5. Вміння шукати правильні рішення.
  6. Самооцінку підлітка.

Unravel

Пригоди чоловічка з пряжі, який дорогою збирає бали. Гра побудована на законах фізики, що однозначно допомагає дитині розвивати мислення.

За допомогою ниток із пряжі чоловічок може перевертати речі, натискати на кнопки, тягнути речі та інше. Але для того, щоб все це зробити, підлітку потрібно включити аналітичне та абстрактне мислення, вміти уявляти, що вийде.

Гра навчає законів фізики, але простим методом - візуалізацією. Звичайно, там немає формул і правил, у грі показана фізика у дії, а не на аркуші.

Чи використовують школи розвиваючі ігри для дітей?

Школа Unicorn School використовує навчальні ігри для підлітків та дітей в освітньому процесі. Усі давно зрозуміли, що дитина розуміється на гаджетах та іграх краще, ніж дорослі. Ігри допомагають дитині краще адаптуватися до навчання, плавно переходячи з ігрового процесу до завдань офлайн. Діти отримують менше стресу від незрозумілих їм термінів і понять.

Отримуючи деякі знання у грі, школярі закріплюють їх із вчителями, і їм це цікаво.

У Unicorn School весь процес навчання майже повністю гейміфіковано.

Спробувати демо-версію навчання в Unicorn School можна, зайшовши на сайт школи, та зареєструвавшись.

Приємної та пізнавальної гри!

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"