Чати та спілкування в «Дискорд»: як вони допомагають із соціалізацією?

Новинка на ринку додатків, призначених для спілкування – це Discord. Вийшов він на конкурентоспроможний рівень ще у 2015-му, але тільки зараз завоював широку популярність у всьому світі, в тому числі й серед дітей.  Можливість спілкуватися в письмових чатах чи відеочатах в безпечному зашифрованому режимі – перевага Дискорда. Зручний інтерфейс та безліч корисних функцій захоплює користувача відразу.

Для дітей Дискорд має цікаві можливості для навчання та спілкування з друзями, розваги та обмін спостереженнями.

Що таке Дискорд в освітньому процесі і як його можна застосовувати під час навчання? Давайте ближче з ним познайомимось.

Дискорд і спілкування

Дискорд – це сучасна платформа для спілкування, де і діти, і дорослі можуть спілкуватись цілодобово. Додаток дозволяє приймати текстові, відео та аудіо повідомлення, вести стрімінг та телефонувати.

Наразі дефіцит спілкування породжує нові асоціалізовані комплекси у дітей, тому психологи радять спілкуватися якнайбільше. Дискорд допомагає соціалізуватися тим дітям, котрим важко спілкуватися наживо.

Які плюси для дітей через спілкування у Дискорді:

  • Переписка. Чати створені таким чином, що дуже зручно відсилати повідомлення та отримувати відповідь. Дитина, яка не дуже любить спілкуватись в реалі з однолітками, активно може ділитися своїми думками посередництвом тексту. Зазвичай, це діти-інтроверти.
  • Аудіо-формат. Робити та відсилати аудіозаписи також є цікавим проведенням часу з друзями. Адже все, що дитина хоче сказати словам, вона може записати на диктофон і відправити абоненту.
  • Відеоформат. Діти-екстраверти люблять не тільки писати, але й показувати себе своїм друзям. Для них важлива зорова складова. Відеочати дуже популярні серед дітей і молодшого, і старшого віку.
  • Дзвінки. Безкоштовні дзвінки через додаток Дискорд вже для багатьох стали нормальним спілкуванням, яке заміняє дзвінки телефоном через звичайного мобільного оператора. Адже так набагато дешевше, та й зручніше.
  • Стрімінг. Лайв-сесії – це звичне явище в нашому житті. В Дискорді також є функція проведення стриму, щоб діти могли ділитися своїми досягненнями та талантами, а однолітки підтримати їх старання коментарями чи вподобайками.
  • Розваги та перегляд відео. Дискорд міцно співпрацює з майданчиком YouTube, тому перегляд відео та іншого розважального контенту разом з друзями – доступна перевага Дискорду перед іншими платформами.
  • Навчальні програми. Передивлятися навчальний контент, який можна знайти з партнерською підтримкою Гугл – це додаткова допомога до основного навчання. Дивитись можна, як самостійно, так і компанією однодумців.

Дискорд і навчання

Нині способи передачі інформації онлайн переважають перед спілкуванням в реальному просторі. Через пандемію, війну та різні конфлікти в кожній країні люди активно користуються месенджерами для відправки повідомлень. Зокрема їх використовують і для навчання. Як саме?

  • Під час навчання безліч вчителів та учнів комунікують через спеціальні додатки. Дискорд допомагає підвищити рівень комунікації з викладачами дітям, яким важко знайти з ними спільну мову віч-на-віч.
  • Передача завдань через такі додатки, як Дискорд – звична справа. Якщо учень чогось не встиг почути на уроці або поставив додаткове запитання ментору, то запис від вчителя легко та швидко потрапить до нього через додаток.
  • Створені в Дискорді групи за інтересами надихають дітей на нові звершення. В таких групах діти можуть спілкуватися про те, чого вони вже досягли в навчанні та ділитися тим, про що дізнались. Приклад інших добре впливає на учнів і вони можуть поліпшуватись в навичках та намагатися досягти своїх цілей ще наполегливіше.
  • Чати за предметами та дисциплінами дуже популярні в Дискорді, адже там можна розв'язувати питання будь-якої складності, запитати поради у вчителя або порадитись з однокласниками.
     

 

Дискорд – онлайн – можливість завжди бути на зв’язку, полегшення дітям процесу навчання та постійна підтримка з боку викладача, батьків та друзів.

Додаток легко завантажити на будь-якій платформі для завантажень, адже він підтримується майже на всіх операційних системах як телефонів, так і комп’ютерів.

Спілкування провокує реакції та емоції, а ті своєю чергою оживляють світ для дитини та розширяють його далі, ніж її кімната.

Дискорд дуже легкий у використанні, його інтерфейс настільки простий, що  ті, хто користувався раніше іншими додатками, відмічають простоту його вигляду та функцій. Це дуже важливо для дітей, особливо молодших класів. Складність процесу – не їх фішка. Зараз діти набагато більше обізнані з гаджетами та застосунками, ніж їх батьки, але звична та приємна картинка завжди є плюсом під час навчання. Тому багато батьків для освітнього процесу обирають Дискорд, щоб їх учень міг скористатись всіма перевагами спілкування та навчання.
 

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"