Чи може дистанційне навчання бути якісним?

24 Квітня

В останні роки багато шкіл або окремі діти перейшли на дистанційне навчання. У чому його плюси:

  1. Дітям не потрібно рано вставати.
  2. Діти завжди у батьків на очах.
  3. Можна робити уроки у спокійній атмосфері вдома, а не в галасливому класі.
  4. Дитина завжди нагодована і тепло одягнена.
  5. Батьки будь-якої миті можуть перевірити знання сина чи дочки.
  6. Якщо дитина захворіла, то це видно відразу і лікувати її можна швидко.
  7. Батькам видно, як їх школяр поводиться на уроках та у спілкуванні з вчителями.

 

Але перехід на дистанційне навчання не всім батькам, учням та педагогам дався безболісно. Були й труднощі, з якими треба було впоратися.

Проблеми дистанційного навчання

Якщо дивитися лише плюси, то, здається, що жодних труднощів виникати не повинно. Але насправді все не так просто. Освіта вдома може бути якісною, але лише за елементарних умов, яких мають дотримуватися як школярі, так і батьки:

  • Для початку слід зазначити, що домашнє навчання відрізняється від навчання дистанційного. Освіта дистанційно передбачає, що діти отримують у школі всі необхідні знання та теорію з відеоконференцій та уроків у записі. Також є багато інших інструментів та матеріалів, якими користуються досвідчені викладачі. Діти спілкуються з учителями, ставлять запитання, роблять домашнє завдання. Все, як у школі, але лише вдома.
  • Якісна дистанційна освіта в Україні залежить від професійних викладачів у тій школі, в яку ви вирішили віддати свою дитину. Не всі вони однаково підготовлені до навчання в Інтернеті. Деякі школи з дистанційним навчанням вели практику освіти у форматі онлайн ще задовго до того, як з'явився Ковід, а з його приходом вони лише розширили свої можливості. Інші просто перейшли в онлайн-сферу без жодного досвіду. Тому найкраща онлайн-школа та, яка вже багато років навчає дітей у онлайн-режимі.
  • Однією з головних умов здобуття хорошої освіти є старанність та відповідальність самого учня. Адже скільки б учитель не намагався, якщо школяр завдання не робить, його ніхто по-іншому не навчить. Є школи, де подають тему уроку максимально цікаво, і учні уважно слухають вчителя, але, як тільки онлайн-урок закінчився і настав час виконувати домашнє завдання самостійно, то дитина одразу біжить грати на вулицю або в ігри на телефоні. Самодисципліна – головна складова успішних показників дитини у школі.
  • Облаштування у будинку робочого місця – обов'язок батьків. Надати тихий спокійний куточок та зручний стіл зі стільцем – це необхідний мінімум. В ідеалі кожній дитині в сім'ї потрібна окрема кімната, щоб за умови збігу у всіх відео-уроків одночасно, кожен міг прослухати свій урок без проблем. Звичайно, навушники приходять на допомогу в багатьох ситуаціях, але іноді вони не допомагають, наприклад коли йде контрольна, і дітям потрібна просто тиша.
  • Сучасні гаджети допомагають у навчанні всім категоріям населення, адже навіть дорослі здобувають додаткову освіту. Для дітей шкільного віку, які навчаються онлайн, найкращим пристроєм є стаціонарний комп'ютер. Камера, мікрофон та інші аксесуари повинні ідеально синхронізуватися з гаджетом. Якісна картинка впливає на сприйняття матеріалу учнем.

Де знайти хорошу онлайн-школу?

Дистанційне навчання у школі – важливий крок для тих, хто досі навчався офлайн. Тому вибір онлайн-школи може бути складним завданням для багатьох батьків.

Школа Unicorn School пропонує якісну освіту для дітей з 5-го по 11-й класи.

Гейміфікація процесу навчання робить заняття цікавими та яскравими. На уроках діти залучені до процесу настільки активно, що часом їх витягти з-за столу з комп'ютером просто неможливо.

Домашні завдання задаються по-мінімуму, адже всю потрібну інформацію дитина отримує на основному занятті. Викладачі Unicorn School впевнені, що для гарної успішності важливо, щоб школяр достатньо відпочивав і не був перевантажений зайвими фактами.

Також у школі Unicorn School діти вчаться бути самостійними, а вчителі допомагають їм стати впевненими у собі та своїх можливостях. Таким чином, діти не бояться звернутися до вчителя з питанням або уточнити деталі завдання. Завдяки цьому в школі не виникає нерозуміння учнем теми уроку чи суті поставленого перед ним завдання.

Якщо ви хочете, щоб дистанційне навчання дійсно було якісним – значить вам у Unicorn School! Запишіться на консультацію чи подайте заявку на безкоштовну демо-версію навчання. У нас весело, цікаво та пізнавально.

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"