Чи можна вивчити англійську за допомогою комп'ютерних ігор

28 Квітня

Багато дітей погодяться, що вчитися у формі гри набагато цікавіше, ніж сидіти над підручниками. Чому б так не робити щодо вивчення англійської мови?

Іноді це вже відбувається, хоча навіть сама дитина може цього не помічати.

Справа в комп'ютерних іграх, де мовний фон майже скрізь – англійська. Добре це чи погано і, як допомагають вивчати англійську ігри на комп'ютері? Давайте розберемося.

Як саме комп'ютерні ігри допомагають вивчати англійську мову?

Є багато методів вивчення мов, які сподобаються дітям. Ми зараз покажемо вам дещо на прикладі предмета англійської мови.

1. У кожній комп'ютерній грі є певні персонажі. Вони мають свої імена або ніки, дуже рідко ці нікнейми звучать «Петя», «Саша» чи «Коля». Найчастіше це Чорна вода або Синій орел, що англійською звучить: Black Water та Blue Eagle. Діти дають назви своїм скінам, тобто персонажам, виходячи з якоїсь своєї філософії, і завдяки цьому пізнають як мінімум англійські іменники.

2. На тлі гри часто звучить або музика, або вигуки, або заклики до дії, і знову ж таки – англійською. Таким чином дитина вивчає слова оклику англійською мовою. У звичайному житті він може щось попросити, якщо йому знадобиться.

3. Як саме відбувається запам'ятовування англійських слів? Діти у школі чи вдома вчать різні тексти рідною мовою: це і вірші, і пісні, і прислів'я. Учні це роблять, часто навіть не знаючи сенсу деяких слів. Але ж якось запам'ятовують. Те саме відбувається і з іншими словами під час гри в комп'ютерні ігри, в яких є озвучка. Персонажі розмовляють, діти запам'ятовують слова і, нерідко, дивляться їх значення у перекладачі чи словнику. Кожному хочеться знати, що говорить улюблений персонаж.

4. Існують навіть спеціальні комп'ютерні ігри вивчення англійської, замасковані під звичайні. Там англійські слова з'являються частіше, ніж в інших іграх, і дитина, сама того не розуміючи, вчить англійську. Але таких ігор не так багато.

Також можуть бути комп'ютерні ігри англійською для підлітків, де весь текст та налаштування написані англійською мовою. Тоді гравець повинен розуміти зміст слів, які там написані, щоб пройти гру, а тут уже треба і загуглити, і перекласти.

5. Ігри, де можна грати командно або змагатися з іншими учасниками, можуть підштовхувати дитину вивчати англійські слова, які є у грі, щоб не відставати від інших. Особливо це корисно, якщо рівень знання англійської у інших гравців вищий, ніж у вашого школяра. Така мотивація додасть впевненості дитині у грі, а й у школі перед однолітками і вчителями англійської.

Які є комп'ютерні ігри для вивчення англійської мови?

1. Life is Strange

Одна з найкращих англомовних ігор для підлітків, яка зможе навчити юнацькій розмовній мові та сленгу. Гра побудована таким чином, що ви проживаєте життя школярки, тобто її рольову схему, і пізнаєте світ через події, що з нею відбуваються. Разом з цим висловлюєтеся її словами, англійською.

2. LangPilot

Платформа, яка дозволяє створювати індивідуальні динамічні тексти та вчити слова з легкістю та інтересом. Щоб вчити англійську ще ефективніше, після кожного тексту є цікавий квіз. Досліджуючи різні типи текстів, дитині цікаво занурюватися в нову ідею та різний контекст слів. Langpilot – чудова гра для вивчення не тільки англійської мови, а і будь-якої іншої мови, від польської до іспанської.

3. Scrabble

Якщо взяти безпосередньо гру, де потрібно знати хоча б англійський алфавіт, то Скрабл - це гра, що ідеально підходить для цього. Базові шкільні знання літер та слів англійською допоможуть скласти прості слова. Згодом і досвідом простих слів буде недостатньо, і школяр захоче вигравати у грі частіше і більше, а для цього доведеться підтягнути знання як мінімум іменників.

Поради для школярів, як краще вивчити англійську мову за допомогою гри

Якщо школяр самостійно вирішує вивчати англійську за допомогою ігор, йому слід озброїтися кількома допоміжними засобами. Або ж він просто захотів пограти в ігри англійською.

  1. Було б добре мати під рукою або словник або перекладач з англійської мови або відкритий електронний перекладач, який перекладає слова на слух. Тоді гравцеві навіть не доведеться друкувати слово, і він зможе вивчити його вимову. У будь-якому випадку якийсь перекладач буде доречним.
  2. Якщо ж у грі є цілий вираз, то його можна записати собі на майбутнє. Адже у словнику не завжди є цілі фрази, а якщо і є, то не ті, що є у грі. А незабаром, часто використовуючи цю словесну конструкцію, гравець вивчить і її вимову, і значення. Конспект завжди під рукою.
  3. Найкраще грати в ті ігри з англійськими словами, які реально подобаються. Адже вивчення мови через силу – це мука, а чи не вчення. Якщо гра цікава школяреві, то й вчитися буде легко та невимушено. Часто ми сприймаємо якісь речі за допомогою емоцій, атмосфери під час гри або результату від виграшу. Тому, коли переважають емоції та піднесений дух, то слова запам'ятовуються активніше, а цього можна досягти лише тоді, коли грати цікаво, а не нудно.
  4. Занадто багато ігор перевантажують мізки, і багато іноземних слів не запам'ятаєш, якщо будеш втомленим. Так що слід обмежити себе в кількості часу, присвяченого іграм, навіть якщо вони користуються. Поставити собі норму для гри – це нормально та по-дорослому.

Де ще можна вивчити англійську у формі гри?

Школа Unicorn School проводить навчання дітей у формі гри. Дітям цікаво вивчати нові слова, якщо можна пограти.

Підліткам даються складніші завдання, оскільки вони мають більший обсяг знань, тому їм не нудно під час уроків.

Викладачі онлайн-школи Unicorn School – кваліфіковані педагоги, які знають підхід до дітей та використовують креативні методи навчання. Англійська мова в Unicorn School не є проблемою!

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"