Як стати блогером, будучи школярем

29 Квітня

Блогінг нині – це популярна річ серед школярів та дорослих. Це не тільки цікаво, пізнавально та цікаво, але на цьому можна ще й заробити. Хто такі блогери і чим вони займаються – зараз ми детально розберемо.

Блогер – це людина, яка веде блог, найчастіше відеоблог, розповідаючи чи показуючи якісь моменти свого життя для користувачів певної соціальної мережі. Він наповнює свій обліковий запис контентом і просуває його шляхом реклами та інших методів маркетингу.

Як стати блогером і що потрібно робити, щоб почати заробляти вже зі шкільної парти? Спочатку давайте розглянемо, що таке блог, які бувають блоги і для чого вони потрібні.

Види блогів

Вибрати напрямок для свого блогу - це перше, про що варто подумати блогеру-початківцю, адже саме певний жанр або стиль блогу буде залучати користувачів, щоб подивитися чергове відео або пост. Нижче наведені найпопулярніші теми для блогу та цікаві напрямки.

  • Освітній.

Часто блогери можуть навчити тому, що знають самі. Вчителі ведуть свій блог для того, щоб діти могли мати більше інформації з їхнього предмета. А школярі можуть ділитися знаннями з тими, кому деякі предмети важко даються. Це особливо актуально, оскільки та сама інформація з вуст вчителя і учня звучить по-різному. Можливо, іншим дітям буде легше зрозуміти предмет від однолітка, ніж від дорослої людини.

  • Розважальний.

Зустрічається найчастіше. З одного боку такого контенту вже дуже багато, а з іншого – це якраз дієвий напрямок. Не всі підлітки хочуть в інтернеті ще й навчатись, частіше вони відвідують соціальні мережі, щоб відпочити. Ось тут на допомогу приходить розважальний контент. Це можуть бути відео, текстовий контент гумористичного характеру або фото контент.

  • Пізнавальний.

Це частина освітнього спрямування, але часто на пізнавальних канали можна побачити різні цікаві факти. Наприклад, про найбільшу книгу у світі, про найдорожчий телефон та інше.

До блогів пізнавального напряму також входять тревел-акаунти, де підліток може познайомити своїх користувачів з місцями, де він побував.

Блоги у соціальних мережах

Як стати блогером в інстаграмі? Насамперед треба завести сторінку в інстаграмі і позначитися з тим самим напрямком.

Оскільки інстаграм здебільшого – це мережа, де виставляють фото з підписом під ним, слід придумати стиль і напрями контенту, щоб він був цікавий підписникам. Також потрібно вміти грамотно писати тексти, щоб неграмотність не відштовхувала користувачів.

Напрямки, популярні в інстаграмі:

  • стиль, мода, одяг та аксесуари;
  • спорт, рекорди, здобутки, зарядка;
  • звичайне життя, життєві ситуації, вирішення проблем;
  • психологія, допомога у питаннях підлітків.

Також в інстаграмі записують сторіс – короткі відео, які згодом зникають із головної сторінки. Наявність телефону із гарною камерою – перевага перед іншими блогерами.

Дуже багато в інстаграмі можна побачити інтернет-магазинів, наприклад, одягу. Дівчата люблять красиво одягатися, тому сторінка в інстаграмі з приміркою одягу завжди у тренді. Поєднання різних стилів, або розробка свого – прямий шлях у дизайнери, чому б не використовувати його, доки ти ще не працюєш, а лише вчишся?

Як стати блогером у ютубі? Цей процес передбачає зйомку відео, або нарізку відео з інших повнометражних фільмів або передач.

Для того, щоб зацікавити аудиторію у ютубі, можна вибрати такі теми для свого каналу:

  • стендапи;
  • Фільми;
  • спорт;
  • наука;
  • експерименти;
  • стиль та мода;
  • цікаві факти;
  • рукоділля та багато іншого.

Однією з найпопулярніших і затребуваних тем у ютубі є огляд на покупки в інтернеті або звичайному магазині. Але покупки мають бути релевантними для вікової категорії підписників. Тобто, якщо це канал для школярів, слід робити огляд на 3-Д ручку або на супер потужний ліхтарик.

Якщо ви вмієте співати, доречно робити кавери на відомі пісні, вміння грати на музичному інструменті – у пріоритеті. Багато людей шукають ноти на якісь хіти, можна виставляти розбір мелодій, якщо ви ходите до музичної школи або у вас закінчена музична освіта.

Потреба розбору фільмів на тему класики з літератури теж завжди є. Екранізовані твори, які потрібно було прочитати за літо на урок літератури, важко знайти самостійно. Створити канал, де буде зібрано всі необхідні твори в кінематографі – чудова ідея.

Як стати блогером у Тік-Тоці? Тік-Ток стрімко розвивається нині, як серед дітей, так і серед дорослих. Більшість контенту на Тік-Тоці – розважального характеру.

Знімати відео для Тік-Тока найпростіше.

  1. По-перше, вони мають бути короткими.
  2. По-друге, не всі відео мають глибокий сенс.
  3. По-третє, для цього не потрібні спеціальні навички.

Найпопулярніші теми на Тік-Тоці:

  • тренди – танцювальні рухи під відомі композиції;
  • накладання звуку на смішні чи цікаві кадри;
  • добірка кумедних відео з тваринами;
  • нарізка пісенних хітів для різних років;
  • короткі відео зі зрозумілим розбором задач з математики чи хімії;
  • тестування різноманітних предметів;
  • рецепти та метод їх приготування.

Смішні моменти з життя просто так не зняти, потрібно носити телефон із собою та вибрати підходящий момент для зйомки. Користувачі люблять ефект несподіванки, тому такі відео набирають найбільше лайків та переглядів.

У кожній соціальній мережі можна монетизувати свій блог, а це означає, що будь-який школяр може заробляти з юних років завдяки своїй ерудиції, кмітливості та сміливості.

Що робити, щоб створювати цікавий контент?

Створювати контент не складно, навіть школяру, а іноді підліткам це дається навіть набагато простіше через безліч можливостей та молодіжного мислення.

1. Слід придбати техніку – телефон, камера і ноутбук. Камера та телефон потрібні для того, щоб знімати відео, а ноутбук або телефон для монтажу. Але насправді можна впоратися лише з одним телефоном, якщо в ньому гарна камера і є завантажені програми для склеювання відео та завантаження музики до нього.

2. Придумати цікаві та креативні вступи та фішки для того, щоб ваш контент можна було відрізнити від інших та виділити за якимось критеріями. Певні фішки – це те, чому ваш канал будуть впізнавати користувачі.

3. Неймінг та брендинг – що це? Неймінг - це назва вашого каналу або облікового запису, яку запам'ятають відразу ж після прочитання, і всі, пов'язані з ним слова та вирази. Брендинг – все, що стосується стилю оформлення вашої сторінки: кольорова гама, смайлики та стікери, які ви використовуєте та інші атрибути під час написання постів та виставлення відео на канал.

4. Якщо ваш канал присвячений звичайному життю, то телефон чи камеру потрібно носити із собою завжди, щоб спіймати унікальні моменти. Якщо ж ваш контент передбачає тривалу підготовку, слід зібрати попередньо реквізит і антураж для зйомки. Це може бути кімната, стилізована під тему каналу, або навіть симпатичне місце на вулиці, але в такому разі потрібно придумати популярний стиль одягу, щоб привернути увагу передплатників.

Взагалі, сучасна молодь має безліч варіантів для самореалізації. Блогінг – один із них. Скористатися може будь-хто, тому, якщо у вас є вільний час між заняттями – welcome у світ блогінг-індустрії!

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"