Перейти на онлайн-навчання – це просто, зручно та ефективно!

18 Трав

Перехід дитини з офлайн освіти на дистанційну на початковому етапі може викликати певні труднощі. Адже онлайн навчання не є абсолютною калькою з класичної шкільної освіти. Учням надається певний обсяг свободи, що, своєю чергою, вимагає від них високого рівня самоорганізації та відповідальності. Не кожен учень до цього готовий в силу свого характеру або віку, особливо, це стосується молодших школярів. Багато залежить від самих батьків, як повинні бути поруч в цей момент, щоб правильно організувати освітній процес вдома і допомогти своєму чаду швидко переналаштуватися.

З чого почати перехід на онлайн навчання?

Перш за все, варто правильно обрати школу для онлайн навчання. Зараз їх дуже багато з красивою рекламою і багатьма позитивними відгуками в мережі Інтернет, але кому з них варто довірити найцінніше: знання своєї дитини і її майбутнє - це вже питання. Експерти рекомендують звертати увагу на:

  • технічні можливості організації навчального процесу, які пропонує заклад;
  • присутність живого спілкування між учнями, педагогами, батьками;
  • методи контролю знань та перевірки домашніх завдань;
  • наявність ліцензії державного зразка;
  • присутність персонального асистента у дитини;
  • можливість працювати у живому форматі під час онлайн навчання для школярів.  

Перед якими труднощами постають діти під час переходу до онлайн освіти?

Зазвичай діти та їх батьки, обравши дистанційне навчання, стикаються з наступними складнощами:

  • Втратою концентрації та стиранням межі відповідальності у дітей – вони вважають, якщо це дистанційна освіта, то можна ставитися до неї не серйозно: відкладати на потім вивчення матеріалу або виконання домашніх завдань. В такому випадку необхідно скласти чіткий графік занять, наприклад, виокремити дві години в день зранку чи по обіді для навчання, а також встановити суворий дедлайн на здачу виконаних домашніх завдань. 

(Школярка Олена, 12 років, розповідає, що спочатку в неї не було визначеного часу для навчання. Протягом дня вона відкладала заняття на потім, а увечері вже не було сил на освіту, навіть починала засинати за підручниками. Батьки вирішили встановити чіткий час для занять: з 10.00 до 12.00. Зараз дівчина дуже задоволена таким графіком, адже встигає відвідати ще й музичну школу, сходити до басейну, пограти з подружками на вулиці тощо).

  • Стрес та втома від постійного сидіння – навчання у класичній школі зазвичай передбачає поєднання занять із фізичною активністю: адже там діти мають постійні перерви між уроками, займаються фізичною культурою, ходять щодня до їдальні. Навчаючись удома важливо зберігати баланс між фізичною і розумовою активністю.

(Мама Андрія, якому 9 років, через посилені заняття спортом вирішила перевести свого сина на дистанційне навчання. Спочатку хлопчику було дуже важко, адже він активна непосидюча дитина. Слухаючи вчителя чи виконуючи певні завдання, Андрійко постійно вставав з-за столу, рухався по кімнаті, втрачаючи при цьому концентрацію, а по закінченню занять в нього взагалі почала боліти спина. Проблему вирішили короткими перервами на фізичну активність, руховими іграми на вулиці після уроків, а також добре облаштували робоче місце: купили новий стіл та зручний стілець).    

  • Погіршення зору – ще одна поширена проблема, особливо у підлітковому віці. Адже у цей період відбуваються гормональні зміни в організмі, плюс постійне сидіння в телефоні, комп’ютері негативно впливають на зір. Щоб цього уникнути рекомендуємо дозовано користуватися різноманітними гаджетами щодня, постійно контролювати стан органів зору у лікаря, робити спеціальну гімнастику в перервах між заняттями для зміцнення зорових м’язів тощо.

(Батьки Дмитра, 8 років, дуже хвилювалися через перехід їх сина на дистанційну освіту, адже хлопець з дитинства має астигматизм. Але після консультації з лікарем та отримання від нього порад з цього приводу, усі сумніви були розвіяні. Зараз вони та їх син дуже задоволені, що обрали Unicorn School і загалом таку форму навчання. Військові дії, які на жаль трапилися в Україні, не зупинили освітнього процесу, хлопчик ні на день не припиняв навчання).

  • Нестача живого спілкування – на першому етапі переходу від офлайн до онлайн навчання майже кожен учень відчуває брак спілкування з однолітками. Так, наприклад, Уляна, 13 років, яку батьки музиканти перевели на дистанційну форму освіти через постійні подорожі світом, у перші тижні відчувала нестачу друзів і подруг поруч. Але потім вона змогла перевести спілкування з ними теж в онлайн простір, а також знайшла багато нових друзів за кордоном. Дівчина дуже легко заводить нові знайомства, вільна у спілкуванні, знає кілька іноземних мов, тож зараз їй подобається online школа. Вона дає їй більше вільного часу для улюблених занять танцями та музикою.

 

Що пропонує Unicorn Shool своїм учням?

Unicorn Shool  – це загальноосвітня школа онлайн, яка дозволить вам і вашим дітям отримати достатньо високий рівень знань, не прив'язуючись до певного місця. Усі проблеми, з якими на перших порах стикаються учні, нам добре відомі. Тому ми всіляко намагаємося швидко їх подолати та допомогти адаптуватися до нових умов навчання, а головне - підлаштувати темп навчання під кожного конкретного учня, попрацювати над його слабкими й сильними сторонами.

Наші педагоги постійно тримають зв'язок із батьками, повідомляють про успіхи та невдачі дітей, дають поради, як покращити умови навчання.

Також вони використовують новітні технології та передові навчальні матеріали, щоб зробити процес здобуття знань цікавим, легким та ефективним. Наш заклад має офіційну ліцензію та видає свідоцтва державного зразка, які дають право на вступ до будь-якого вищого навчального закладу України.     
 

Корисно!
Завантажте безкоштовний чек-лист "5 кроків до успішного дистанційного навчання"